Socialistpartiet PSOE i Fuengirola godkände under tisdagen sina kandidater till kommunalvalet den 22 maj. Svenskan Johanna Forssell är kandidat nummer 2 på PSOE:s lista som består av 28 namn.

Huvudkandidaten Javier García León har förändrat staben med många nya namn. Men flera tidigare kandidater finns med på listan som Antonio Castillo (4), Carmen Segura (3), och Francisco Ariza (11). Även två tidigare borgmästare i Fuengirola finns med på PSOE:s lista nämligen Sancho Adam och Manuel Delgado som nummer 27 och 28.

Sancho Adam var borgmästare i Fuengirola fram till 1991 då kommunens nuvarande borgmästare Esperanza Oña (PP) tog över efter att ha inlett samarbete med lokalpartiet Grupo Independiente de Fuengirola.

Med Johanna Forssell på andra plats vill PSOE bli mera internationella och rikta sig mot de bofasta turisterna däribland många svenskar i Fuengirola. Johanna Forssell har under lång tid arbetat med turistfrågor och ligger bakom Forum Residence som Svenska Magasinet skrev om i novembernumret.

Annons

”Hon talar fyra språk och under alla år i Fuengirola arbetat med turistfrågor och känner till Fuengirola mycket väl. Jag är mycket glad över att ha henne i min stab”, säger Javier García León. Läs om Forum Residence här