I förrgår kväll vid skymningen blev en man som arbetade med att beskära sina vinrankor ihjälskjuten av en vildsvinsjägare i Las Tres Villas (Almeria).

Mannen som beskar sina vinrankor har initialerna A.L. är 45 år gammal och han var mycket välkänd i trakten. Jägaren som är i 60-årsåldern var ute med sitt gevär för att passa på vildsvinen när de kommer ner från bergen till jordbruksmarken i skymningen. Vid tillfället var det inte mycket dagsljus kvar (kl.19:10) och skottet avlossades från cirka 100 meters håll, när jägaren kom fram till vad han trodde var ett vildsvin fann han sin döde granne.

Jägaren som enligt lokala källor har jaktlicens ringde snabbt en släkting för att berätta vad som hänt, denne ringde i sin tur Guardia Civil. Mannen överlämnade sig själv till Guardia Civil när dessa, lokalpolis och ambulans kom till platsen, de kunde då bara bekräfta att 45-åringen var död.

Guardia Civil har inlett en förundersökning och det finns i nuläget inga uppgifter om jägaren är häktad eller inte. Bildtext: Vildsvin.
Artikel: Jonny Erixon.