Farväl Eurovegas. Efter nära två års förhandlingar mellan regeringen med Mariano Rajoy i spetsen och talesmannen för projektet, Sheldon Adelson, står det klart att det multinationella företaget inte kommer att bygga ett Eurovegas i Spanien.

Satsningen är inte förenlig med vare sig spansk lag eller EU-lag och riskerna bedöms vara för stora. Om projektet inte skulle fungera skulle det bli en alltför stor ekonomiska smäll för Spanien. Sheldon Adelson meddelar nu att en satsning i stället kommer att göras i Japan eller Sydkorea.

”Ett mycket grundligt arbete har utförts och den spanska regeringen har varit flitig. Vi har uppskattat den tid och energi de lagt ned speciellt Madrid” säger Michael Leven, operativ chef för Las Vegas Sands.

Spaniens vice premiärminister, Soraya Sáenz de Santamaría, säger att de villkor som ställdes från Las Vegas Sands var inte acceptabla och förenliga med vare sig spansk lag eller direkten från EU.

Annons

Det var i februari som Madridförorten Alcorcón utsågs till säte för Eurovegas. Det handlade om en investering på otroliga 17 miljarder euro.