Svenska Magasinet lyfter på hatten och gratulerar professor Inger Enkvist som på fredag kommer att tilldelas priset Cervantes Intercultural 2014 av Instituto Cervantes i Stockholm. Inger Enkvist som är professor i spanska vid Lunds universitet får priset för att hon på ett föredömligt sätt har stärkt de kulturella banden mellan spansktalande länder och Sverige.

Inger Enkvist (1947) är en sann hispanist och pedagog som har översatt ett tiotal verk till svenska av spanska författare som José Ortega y Gasset, Miguel de Unamuno och Mario Vargas Llosa bland annat.

Priset Cervantes Intercultural delas ut i samband med den Ibero-amerikanska kulturfestivalen som arrangeras i Stockholm för tredje året. Inger mottar priset på fredag av Joan Álvarez Valencia som är direktör vid Instituto Cervantes i Stockholm.

Inger Enkvist har medverkat i Svenska Magasinet flera gånger. Du kan läsa hennes mycket läsvärda texter genom att klicka på länkarna nedan. Den förvridna historieskrivningen – förlorarna skrev den politiskt korrekta versionen

Annons

Splittringen bidrar till Spaniens kris

Svensk professor i spanska föreläste om nordiska utbildningssystem: ”Det har gått bra för Finland men sämre för Sverige”