Nära sex ton kokain. Efter telefonavlyssning och spaningsarbete kunde spansk nationalpolis och Guardia Civil under gårdagen göra ett historiskt beslag av kokain i industriområdet Santa Teresa i Málaga. Drogerna var gömda i försändelser med bananer.

Beslaget ska enligt uppgifter i Diario SUR vara det nästa största i Europa. I skrivande stund rör det sig om mellan fem till sex ton kokain.

I en industrilokal på Calle Valle Niza gjordes upptäckten som värderas till 360 miljoner euro. Resultatet kommer efter en gemensam utredning och insats av flera polisenheter samt Guardia Civil.

Gårdagens beslag är det näst största i Europa som spansk polis har gjort. Det är det största beslaget som gjorts på land. 16 personer greps vid tillslaget på tisdagen enligt ett pressmeddelande från Inrikesdepartementet. De inblandade ska ingå i en holländsk narkotikaliga.

Annons

I april gjordes ett tillslag mot ett containerfartyg i hamnen i Algeciras. Den gången kom polisen över 8.740 kilo kokain som fraktades tillsammans med bananer från Colombia.

Solkusten har de senaste månaderna skakats av flera våldsamma gängstrider där flera har avrättats. Händelserna kopplas samman till med den organiserade brottsligheten och narkotikahandeln.

(Foto: Inrikesdepartementet)