Nej, det är inget försenat 1 april-skämt. Faktum är att du kan få ditt tandkött undersökt helt gratis vid inte mindre än 250 tandläkare i provinsen Málaga från den 16 juni till 15 juli.

För att bekämpa problemen med tandlossning och att främja munhygien så inleder Consejo General de Colegios de Dentistas en gratiskampanj i provinsen Málaga.

-250 professionella tandläkare i provinsen ställer upp på initiativet, säger presidenten i Colegio de Dentistas de Málaga, Lucas Bermudo (bilden), till dagstidningen SUR.

Du som är intresserade behöver bara gå in på www.saludencias.es och skriva in ditt postnummer för att göra en sökning på vilka tandläkare som erbjuder tjänsten gratis.

Annons

Sedan visas en lista över namn och telefonnummer du kan ringa för bokning. Även en svensk tandläkare har hakat på kampanjen, Marcia Lindberg vid Clinica Dental Sueca.

-Detta är på frivillig basis och jag tror det är viktigt speciellt här i Spanien nu under kristider. Spanjorer tar inte sin munhälsa på största allvar och det är viktigt att vi kan informera. Tandlossning exempelvis är en folksjukdom här i landet. Informationen är dålig kring hur man sköter sina tänder, säger Marcia Lindberg till Svenska Magasinet.

-Ser vi karies så talar vi ju om det också, tillägger Marcia Lindberg.