Hängbron El Saltillo utmed den 9,4 kilometer långa vandringsleden som förbinder Canillas de Aceituno med Sedella i Axarquíaområdet öster om Málaga firar två år. Antalet besökare har ökat till 300.000 vilket är tre gånger så många jämfört med första året.

Naturparken som sträcker sig igenom bergstopparna Sierras Tejeda, Almijara och Alhama är mycket vacker. Hängbron som blev klar för två år sedan och vandringsleden har gett ett uppsving i besöksnäringen.

Läs mer: Bron alla pratar om – Caminito del Rey de la Axarquía

Málagaprovinsen har blivit ett mecka med vandringsleder som Senda Litoral (Från Manilva till Nerja) och Gran Senda (i inlandet) där hängbron är en av etapperna. Provinsstyrelsen Diputación satsade 600.000 euro i projektet som blivit mycket uppskattat.

Även antalet invånare i Canillas de Aceituno har ökat med 300 personer under två år för att nå 1.900, säger kommunalrådet inom turism, Álvaro Hurtado (PP), till tidningen Diario SUR.

Annons

Det har gett ringar på vattnet som att hotellverksamheten i samhället har ökat med 30 procent, antalet elever vid skolan har ökat med tolv till 92 och vid barndaghemmet med sju till 19 barn.

Kommunen tillsammans med regionregeringen och provinsstyrelsen fortsätter arbetet med att utöka vandringsleden 1,5 kilometer till La Rahíge som är den nedre delen vid floden río Almanchares.

Hängbron El Saltillo som ingår i vandringsleden Gran Senda de Málaga är en av Spaniens längsta hängbroar som mäter 54 meter. Den går 70 meter över floden río Almanchares.