Stranden playa de Benajarafe i Vélez Málaga stängdes igår eftermiddag efter att en haj hade observats i vattnet. Stranden som ligger vid det gamla stationshuset stängdes mellan klockan 17.40 till 19.30 efter att en liten blåhaj på 1.30 meter hade siktats.

Som en förebyggande åtgärd fångade företaget Servimar in den lilla blåhajen för att sedan släppa den längre ut till havs. Servimar är ett företag som i vanliga fall städar stränder och rensar vattnet.

En person uppges ha blivit skadad av hajen. Skadorna var dock lindriga så personen kunde lämna stranden i egen kraft. Sjöräddningen ”Servicio Municipal de Salvamento y Socorrismo” larmade om händelsen till 112. Civilförsvaret Protección Civil har inga rapporter om någon skadad uppger dagstidningen Diario SUR.

Under onsdagen har ännu en observation gjorts. Denna gång vid stranden playa de Chilches. Det var vid klockan 11.30 som en liten haj siktades av en badgäst på stranden playa de Chilches som ligger nära Benajarafe där en haj upptäcktes igår.

Annons

Det är inte första gången haj siktas utanför Solkusten. 2009 fångade en yrkesfiskare en haj på fem meter som vägde 300 kilo utanför Marbella skriver dagstidningen La Opinión de Málaga.