Arbetet kommer att vara klart i slutet av året. 

Det innebär en investering på en miljon euro som kommer från Málagas provinsråd. 

Det har tagit tid men äntligen har kommunfullmäktige i Marbella kunnat inleda arbetet vid fyren för att förbättra denna del av staden och öppna upp nya utrymmen för invånarna. “Vi hade ett stort intresse för projektet men det var komplicerat eftersom vi inte äger platsen, det gör hamnen”, förklarade Marbellas borgmästare, Ángeles Muñoz.

Slutligen stiger kostnaden för arbetet till en miljon euro som betalas av Málagas provinsråd. Marbella har inlett arbetet på den 2 200 kvadratmeter stora tomten för att bättre integrera den med stadsmiljön, förbinda strandpromenaden med Antonio Belon-avenyn och bygga till kommunala kontor och stora parker. Enligt Muñoz blir arbetet klart i slutet av 2024 och kommer göra området “till en mer tillgänglig och njutbar plats för medborgarna.” 

Annons

Hon har också förklarat att fyren fortsatt är i drift och kommer att vara det under hela processens gång. Hon preciserade att 1 700 kvadratmeter kommer att förvandlas till parker med träd och buskar som ska bli ytterligare en attraktion för staden. 

Borgmästaren besökte platsen igår tillsammans med rådmannen för infrastruktur, Diego López. López sade att “just nu är platsen bortkopplad från staden, eftersom den omges av en mur som inte bara förhindrar tillgänglighet utan även insyn.” Med de kommande åtgärderna menar han att den visuella barriären plockas bort, att området binds samman med hamnen och att cirka 500 kvadratmeter öppnas upp för kommunala anläggningar och utställningsytor. 

Kommunfullmäktige planerar att parkerna ska kunna användas för aktiviteter för olika grupper och föreningar som är intresserade. 

På området som ska förnyas finns tre byggnader. En är själva fyren och sedan två byggnader som varit stängda under en längre tid och kräver betydande ombyggnationer.

De buskar och träd som ska planteras har valts ut med hänsyn till att de kräver liten bevattning för att klara sig.