Donald Cassidy, 78, som nyligen greps i Estepona efter att ha varit efterlyst av de brittiska myndigheterna i nära 30 år har blivit frisläppt av åklagare. Under de senaste åren har han levt som en rymling misstänkt för att ha organisera sexorgier med minderåriga och misshandlat en flicka.

Händelserna ska ha inträffat mellan åren 1973 och 1982 i grevskapet Cheshire i Wales. Enligt polisrapporten ska mannen ha bjudit in sin son och dennes kompisar till ett spel där deltagarna skulle klä av sig och utföra sexuella handlingar med varandra medan Cassidy såg på och tillfredsställde sig själv. Han är också misstänkt för att ha missbrukat och begått sexuella övergrepp på en av flickorna när hon var mellan sex och 13 år.

Cassidy har lyckats undgå rättvisan i många år. De brittiska myndigheterna hade utfärdat en europeisk arresteringsorder för påstådda sexuella övergrepp. Den 8 november lyckades polisen lokalisera mannen i en stadsdel i Estepona. Han är nu 78 år och rullstolsburen.

På grund av mannens dåliga hälsa beslöt åklagare vid en domstol i Estepona att 78-åringen skulle släppas. Mannen är fråntagen sitt pass och får inte lämna landet.

Annons

Enligt Diario SUR vill Donald Cassidy inte bli överlämnad till brittiska myndigheter. Om ett par veckor ska en utfrågning hållas i Madrid där tre domare ska besluta om Cassidy ska utlämnas till Storbritannien. Tills dess lever han helt fritt i Estepona.