Barägarna på plaza Tutti-Frutti i Nerja har under novemberlördagar lanserat ”Noche de las Chicas: tres copas gratis por ser mujer” som betyder att kvinnliga besökare som registrerar sig får tre gratisdrinkar. För att de är kvinnor.

Erbjudet som ett dussin barer i det kända nöjesdistriktet lanserar under lågsäsong har väckt kritik. Barerna erbjuder gratis alkoholdrinkar i utbyte mot att kvinnorna registrerar sig på listor, ringer ett samtal eller skickar ett meddelande via tjänsten ”whatsapp”.

Enligt arrangörerna handlar det inte om ett sexistiskt och chauvinistisk initiativ eller att smutskasta kvinnor något som de har blivit kritiserade för.

En liknande kampanj gjorde barägarna 2010 när de erbjöd upp till tio gratisdrinkar på fredagskvällarna mellan februari och april. Även då kritiserades kampanjen.

Annons

Den senaste kampanjen försvarar barägarna med att de inte har något val då en förordning från kommunen gör att barerna inte får ha stolar, bord och musik utomhus på plaza Tutti-Frutti och calle Antonio Millón på grund av oväsen.

I lördags delades ett 80-tal biljetter ut till kvinnor skriver dagstidningen Diario SUR. Den som är intresserad kan skriva upp sig på en lista mellan 22 och 02:30. Kontroller görs att kvinnorna är över 18 år.

Arrangörerna hoppas på 800 presentkort för fyra lördagar under november.

Om män känner sig åsidosatta framkommer inte…