Från onsdagen den 17 maj blir det gratis kollektivtrafik endast för mantalsskrivna (empadronado) i Fuengirola. Från då gäller det att ha ”Tarjeta Ciudadana”, antingen fysiskt eller via mobilapplikationen ”Tarjeta Ciudadana” för att resa gratis med stadsbussarna.

Kortet ”Tarjeta Ciudadana” kostar tre euro och har sedan den 17 april kunnat hämtas i kommunhuset, kommunkontoret i stadsdelen El Boquetillo eller i Edificio Colores och Hogar Social i Puebla Lucía.

Svenska Magasinet har fått flera frågor från läsekretsen efter att det cirkulerar olika uppgifter i gratis annonstidningar på Solkusten. Som att kollektivtrafiken i Fuengirola skulle vara gratis för alla.

De som inte kan bevisa att de är mantalsskrivna i Fuengirola antingen via mobilapplikationen eller genom att ansöka om det fysiska kortet måste betala för att åka i kollektivtrafiken. På webbplatsen tarjetaciudadanafuengirola.com finns all information samlad.

Isabel González

Annons

– Från och med den 17 maj kommer endast de som visar QR-koden i mobilapplikationen eller det fysiska kortet som bevisar att de är mantalsskrivna i Fuengirola kunna resa gratis. I annat fall måste biljett betalas, säger kommunalrådet för kollektivtrafik Isabel González i ett pressmeddelande.

Fram till nu har 13.200 registreringar gjorts.

Här är samtliga linjer i Fuengirola:

Ettan går mellan köpcentret Miramar och Carvajal nära fyra gånger i timmen från 07.15 till 23.08.

Tvåan går mellan stadsdelen Boquetillo och centrala Fuengirola fyra gånger i timmen.

Trean går mellan La Calerita – Los Boliches – Fuengirola centrum två gånger i timmen.

Fyran går från Los Pacos till Los Boliches tre gånger i timmen.

Femman går från Torreblanca till Los Boliches fyra gånger i timmen.