Den internationella gitarrfestivalen i Ronda är en nästan veckolång festival som är dedikerad till musik och den spanska gitarren.

Den tredje upplagan av Ronda International Guitar Festival kommer att hållas från den 5 till den 9 juni 2018. Under festivalen kommer det att vara två konserter varje kväll, så totalt blir det 10 konserter. Det är inbjudna artister från Spanien, Italien, Holland, USA, Kroatien, Bulgarien, Tyskland och Frankrike.

Festivalen strävar efter att lyfta fram mångfalden av den musik som kan framföras på gitarr; klassiskt, romantiskt, flamenco, jazz och modern musik. Förutom de två dagliga konserterna så blir det även ett dagprogram med utställning av hantverkare, mindre middagskonserter och eftermiddagskonferenser med en stor variation på talare runt relevanta ämnen relaterade till gitarrer.

Alla festivalens aktiviteter kommer att hållas på kongresspalatset ”Santo Domingo” som ligger mitt i hjärtat av gamla stan. Ronda är en unik och fascinerande stad och kombinationen med gitarr är garanterat helt rätt. Mer information här: Ronda International Guitar Festival (på spanska och engelska).

Annons

Bildtext: Det gamla Convento de Santo Domingo är restaurerat och fungerar idag som Palacio de Congresos de Ronda.