Ska Torrox få Axárquia-områdets tredje golfbana efter Añoreta i Rincón de la Victoria och Baviera i Caleta de Vélez? Det kan mycket väl bli så efter att Torrox kommun vill återuppliva ett gammalt projekt med en golfbana i området Calaceite utöver bostadsområde och idrottsanläggning.

Projektet i Calaceite presenterades under fastighetsboomen i början på 2000-talet och gäller ett område på 152 hektar med 18-håls golfbana och 3.157 bostäder samt hotell. När fastighetsbubblan blev ett faktum 2008 lades hela projektet på is.

23 procent av aktierna i golfklubben Calaceite Golf har fastighetsbolaget El Fuerte och promotorn Level. Utöver dessa är flera andra företag inblandade i projektet.

Efter att Óscar Medina (PP) vann kommunalvalet ifjol har projektet kommit upp igen. Dagstidningen Diario SUR skriver att under de kommande veckorna planeras möten att hållas liksom en bolagsstämma i Calaceite Golf.

Annons

”Vi är medvetna om att situationen inom bostadssektorn ännu inte är den bästa men vi har börjat se tydliga tecken på en viss återhämtning. I detta fall talar vi om ett mycket viktigt projekt som skulle bidra till den ekonomiska utvecklingen i Torrox och på östra Costa del Sol” säger Óscar Medina till tidningen.

2006 räknade man med att investeringen i en golfbana skulle kosta 8.491.345 euro. Av detta belopp skulle kommunen stå för 2,8 miljoner euro.

Även en fritidshamn planeras i anslutning till området med 450 båtplatser.