Ikväll klockan 23.50 invigs Málagas feria med högtidstal av den Málagafödda skådespelerskan Adelfa Calvo som sedan följs av ett hejdundrande fyrverkeri med temat ”Ciudad de la Luz” som pågår 18 minuter då 1,2 ton eller 3,584 fyrverkeripjäser flyger till väders. 20 minuter efter midnatt spelar Huecco på stranden i La Malagueta. Ferian pågår i tio dagar.

Det blir ett knökfullt Málaga ikväll. På hotellen ligger beläggningen i dagsläget på 90 procent för att till helgen stiga till 95 procent.

Dagstemperaturen de närmaste dagarna ligger på cirka 30 grader. Framåt söndag väntas el terral-vinden återkomma vilket betyder stigande temperaturer.

Det råder en stor optimism hos näringslivet i Málaga. På dagarna är det dans, musik och uppträdanden i centrum. Totalt 200 på platser, gator och torg som Las Flores, Mitjana, Merced, San Pedro de Alcántara, Obispo, Uncibay och Constitución.

Annons

På plaza de la Constitución har ferians officiella sponsor Cervezas San Miguel sitt tält. Här kan du även hitta närproducerad mat och dryck under märket Sabor a Málaga.

Feriaområdet Cortijo de Torres vid Málagas kringfartsled håller öppet främst från sen kväll till småtimmarna.

Ferian tjuvstartar klockan 19.30 med tjurfäktning på plaza de toros de Malagueta med Andalusiens president Juanma Moreno på plats bland annat.