En svensk kvinna blev av med plånboken på strandpromenaden i Fuengirola. Någon hade öppnat kvinnans väska som var hängd över axeln och kommit åt plånboken. Det är mycket turister på kusten just nu. Det gör att även fingerfärdiga individer är i verksamhet.

Spansk nationalpolis och lokalpolis bevakar allmänna platser och i Málaga kunde fyra personer nyligen gripas efter att flera väskryckningar (”modus operandi del tirón”) hade rapporterats i centrum och i stadsdelen Cruz del Humilladero.

Gärningsmännen har varit våldsamma när de försökt slita av väskor från sina tilltänkta kvinnliga offer. Två irländska turister blev angripna av två gärningsmän i området Tribuna de los Pobres.

Den ene av turisterna släpades utmed gatan då den ene gärningsmannen försökte komma över väskan. Samtidigt gjorde den andre gärningsmannen samma sak med den andra turisten.

Annons

Tack vare att ett ögonvittne grep in förhindrades stölden och männen flydde från platsen. De kunde senare gripas av lokalpolisen tack vare vittnesuppgifter.

Två utländska kvinnor, 18 och 23 år, försökte slita väskan från en 30-årig kvinna på calle Trinidad Grund i Málaga. Även här lyckades gärningsmännen gripas.