Fuengirolapolisen har de senaste dagarna varnat uteliggare och bett dem vara på sin vakt mot en person som attackerar hemlösa. Av Ola Josefsson

En svensk uteliggare i Fuengirola som Svenska Magasinet under torsdagen har talat med säger att polisen har bett dem vara försiktiga. Enligt den svenske uteliggaren som är 57 år har polisen sagt att ytterligare en uteliggare ska ha blivit misshandlad till döds i Fuengirolaområdet de senaste dagarna.

57-åringen besökte nyligen polisen för att identifiera mannen som hittades i fredags. Polisen visade en uppförstorad passbild som kom från Svenska ambassaden i Madrid, och namngav mannen.

– Det var en gammal passbild, han har förändrats, men jag kände igen hans ögon, uppger den svenske uteliggaren för Svenska Magasinet.

Annons

Siv Abrahamsson som är verksam inom den kristna hjälporganisationen The Ark Christian Fellowship som hjälper de hemlösa känner 60-åringen sedan tidigare. Hon pratade med mannen så sent som fyra dagar innan han misshandlades till döds.

Siv Abrahamsson var bosatt i Karlskrona under 1970-talet. När hon träffade mannen första gången kände han igen henne från Gullberna mentalsjukhus utanför Karlskrona. Där ska mannen tidigare ha vistats samtidigt som Siv gjorde praktik.
– Vad jag minns är han född i trakten runt Mörrum, säger hon till Svenska Magasinet idag.

Fuengirolapolisen är förtegen kring händelsen. Svenska Magasinet har idag varit i kontakt med den kriminalinspektör som håller i utredningen. Han vill inte uttala sig.

Bildtext:
Den 60-årige man som blev ihjälslagen med en yxa sov i regel på en parkbänk mitt i centrala Fuengirola.