Mijas kommunfullmäktige beslutade vid ett möte på onsdagen att det blir gratis från 1 januari 2019 att motionera vid de kommunägda sportanläggningarna. För kommunen handlar det om en kostnad på nära 900.000 euro.

Från nyåret behöver inte Mijas invånare betala en enda euro för att utnyttja sportaktiviteter i kommunen. Förslaget som lagts fram tidigare fick stöd av koalitionen Ciudadanos, PSOE och CSSP. Partido Popular röstade emot förslaget.

För några månader sedan meddelade borgmästaren Juan Carlos Maldonado att avgifterna vid sportanläggningen Club Polideportivo i Mijas skulle subventioneras med 50 procent. Under gårdagen kom beslutet att alla sportaktiviteter blir gratis från 1 januari 2019.

”Vi vill uppmuntra till fysisk aktivitet och att våra invånare kan utöva och njuta av att motionera utan att behöva betala. Mijas ekonomi är god och vi har i dagsläget inga skulder. I stället har vi kunnat sänka skatterna. Med beslutet kan vi ge tillbaka något till våra invånare” säger kommunalrådet med ansvar för sport, Nuria Rodríguez.

Annons

Beslutet gäller även för idrottsklubbar i kommunen som inte behöver betala någon avgift.

Mijas kommuns årsbudget för sportaktiviteter ligger på 885.000 euro. Omkring 6.000 personer använder sig av sportanläggningarna.