Situationen har blivit bättre men fortfarande har Spaniens fotbollsklubbar i La Liga och andradivisionerna A och B stora skatteskulder. I dagsläget ligger den samlade skatteskulden på 217,7 miljoner euro.

Skatteskulden har minskat med 68 procent jämfört med året 2011 då lagens samlade skuld låg på hela 682 miljoner euro. Det visar siffror från DBK och Informa.

Men det är inte bara lagen som har skatteproblem. Även enskilda spelare har skatteskulder. Barcelonas Dani Alves har pungat ut med 2,6 miljoner euro till skattemyndigheterna.

Andra bollsparkande lirare som har tvingats öppna sin plånbok är Cristiano Ronaldo som var skyldig 18,8 miljoner euro och riskerade fängelse på två år för skattebrott.

Annons

Även Leo Messi är det synd om. Han dömdes till 21 månaders fängelse efter att ha underlåtit att betala 4,1 miljoner euro i skatt för åren 2007 till 2009.

Andra spelare som uppenbart inte tycker att det är häftigt att betala tillräckligt med skatt är James Rodríguez, Radamel Falcao, Ángel di María, Javier Mascherano, Neymar och Marcelo.