Genom ett anonymt samtal har polisen inlett en förundersökning kring en kvinna som uppges försökt sälja sitt barn. Barnet är knappt ett år och mamman kommer från ett land i Östeuropa. Att sälja ett barn kan ge ett fängelsestraff på mellan ett och fem år.

Det var för några veckor sedan som Málagapolisen fick ett anonymt samtal där någon uppgav att en kvinna försökt sälja en bebis på åtta månader. Nu har ärendet gått vidare till en avdelning inom polisen som sysslar med familjeangelägenheter.

Enligt uppgifter i La Opinión de Málaga under tisdagen vet polisen fortfarande inte orsaken till försäljningen och vilket pris som har satts på det lilla barnet. De eventuella köparna ska bo i stadsdelen La Palmilla i Málaga. Det finns misstankar om att modern skulle vara missbrukare.

Nästan dagligen får organisationer som hjälper till att skydda barn, in rapporter om försäljning av barn på Internet. Föräldrar som är redo att göra sig av med sina barn för att få en liten summa pengar bor ofta i mindre utvecklade länder och har allvarliga ekonomiska problem, skriver tidningen.