Laura del Hoyo, 24, och Marina Okarynska, 26, som var rapporterade saknade sedan i söndags hittades vid 19-tiden på onsdagen döda vid floden río Huécar i Palomera (Cuenca). Kropparna hittades nära en släktgård till den misstänkte gärningsmannen Sergio Morate som spansk polis jagar.

De två kvinnorna ska ha hittats svårt brända vilket tyder på att gärningsmannen har försökt sopa igen vissa spår. Kropparna ska även ha visat tydliga tecken på att ha blivit utsatta för våld.

Varför polisen började fatta misstankar mot Sergio Morate är för att han tidigare har blivit dömd till ett och ett halvt års fängelse för sexualbrott. Han dömdes efter att ha hållit en kvinna inlåst och fotograferat henne naken mot hennes vilja.

De båda kvinnorna Marina Orarinska och Laura del Hoyo Chamón sågs senast i torsdags i förra veckan när de kom till Sergio Morates bostad för att hämta några tillhörigheter. Marina Orarinska och mannen har tidigare haft ett förhållande som hade tagit slut skriver nyhetsbyrån Europa Press.

Annons

Polisen fick upp ett spår efter att ha hittat mannens bil övergiven. I den fann polisen kvinnans tillhörigheter.

Det kommer reaktioner från många håll efter den tragiska händelsen. Regeringschefen Mariano Rajoy beskriver det som en mycket tragisk historia. ”All min kärlek går till Lauras och Marinas föräldrar”.

Gärningsmannen Sergio Morate är fortsatt på fri fot och polisen tror att han kan ha lämnat landet och flytt till Italien eller något östeuropeiskt land. Polisen nämner också att han kan vara på väg till Sydamerika. En internationell arresteringsorder är utfärdad på mannen.

Polisen söker även en grönfärgad Seat Ibiza med registreringsnummer 1062CPF som han kan ha använt som flyktbil.

Anhöriga till Sergio Morate beskriver honom som ett ”monster” och att han är ”besatt av ett fruktansvärt vansinne”. Hans familj känner ”smärta, osäkerhet, hat och svek” när de tänker på sonen skriver dagstidningen ABC.