Ett stort antal flygbolag ligger i startgroparna för att återuppta flera av sina linjer till Spanien och många andra destinationer, vissa startar redan i maj och andra kommer igång i juni, juli och augusti.

Vi på Svenska Magasinet har redan tidigare skrivit om KLM, American Airlines och Ryanair men nu kommer de övriga som på ett pärlband, Lufthansa, Eurowings, Swiss, Brussels Airlines och Austrian Airlines har via pressmeddelanden avslöjat sina planer. Lufthansa kommer att ha 5 destinationer igång i maj och 19 i början av juni och de räknar med att ha cirka 1.800 flygningar igång i slutet av juni, till mer än 130 destinationer världen runt. I början av juni kommer de att flyga från Frankfurt till dessa destinationer: Hannover, Mallorca, Ibiza, Valencia, Sofia, Prag, Billund, Nice, Manchester, Budapest, Dublin, Riga, Krakow, Bukarest och Kiev. Från München till: Münster/Osnabrück, Sylt, Rostock, Wien, Zürich, Bryssel och Mallorca. De ökar också sina redan pågående flygningar från Frankfurt till Barcelona och Madrid.

Lufthansas långdistansflyg startar upp med dessa destinationer från Frankfurt: Toronto, Mexiko City, Abuja, Port Harcourt, Tel Aviv, Riyadh, Bahrain, Johannesburg, Dubai och Mumbai. De fortsätter som innan till: Newark/New York, Chicago, Sao Paulo, Tokyo och Bangkok. De kommer också att starta från München till: Chicago, Los Angeles och Tel Aviv. Vissa av destinationerna kommer att ha reserestriktioner.

Eurowings lägger till 15 destinationer från maj och framöver, de fokuserar på Spanien, Grekland, Portugal och Kroatien. De erbjuder en hel serie flygningar till Mallorca, 5 från Düsseldorf, 5 från Köln, 4 från München. Samt 2 per vecka mellan Düsseldorf och Ibiza.

Annons

Swiss flyger till flera spanska destinationer från Zürich: 4 per vecka till Valencia, 6 till Barcelona och 3 till Madrid.

Austrian Arlines överväger att starta flygningar efter den 7 juni, men de har ännu inte klargjort på vilka linjer.

Brussels Airlines planerar att återuppta några av sina linjer från den 15 juni men ännu har de inte släppt någon information om vilka linjer det rör sig om.

En brasklapp: Att flygbolagen startar upp flygningar behöver inte betyda att turistresor ännu blir möjliga på alla destinationer, detta är helt beroende av de olika ländernas inreseregler.

Relaterade länkar:
Ryanair startar upp flygningar från Spanien.
American Airlines har återstartat flygningar mellan Spanien och USA.
KLM har återupptagit flygningar mellan Spanien och Amsterdam.

Bildtext:Lufthansa, D-AIMN, Airbus A380-841, foto: Anna Zvereva från Tallin, Estland.
Artikel: Jonny Erixon.