Hittills har byggnaden kostat fem miljoner euro. Det skulle bli Torremolinos museum men står ännu oanvänd vid plaza Picasso. Brist på utrymme gör att en utlokalisering av domstolen kan komma att bli aktuellt.

Trots att den hittills kostat fem miljoner vilket motsvarar fem procent av kommunens budget står den fortfarande oanvänd. Skifte i kommunfullmäktige och brist på konstverk har bidragit till att inget händer.

Andalusiens kulturdepartement är mycket kritiska till satsningen som de menar saknar en ekonomisk solid grund att stå på. Regionalregeringen har helt enkelt vägrat att ta med det planerade museet på listan över regionens museum.

Den förre borgmästaren Pedro Fernández Montes hade planerat att museet skulle ha öppnat sommaren 2015. Samtidigt förlorade han och Partido Popular valet efter att ha haft majoriteten de senaste 20 åren.

Annons

Oppositionen hade hela tiden förklarat projektet som meningslöst. Den nye borgmästaren, socialisten José Ortiz, har stoppat projektet.

Byggnaden är på fyra tusen kvadratmeter och det finns ett förslag på att domstolen kan komma att flytta hit något som Svenska Magasinet skrev om i aprilnumret 2016. Bilfritt centrum början på Torremolinos ansiktslyftning