Det beskrivs som en mardröm för familjen Lepomäki som miste sin dotter i somras i samband hennes semesterresa till Solkusten. Fem månader efter den hemska händelsen väntar flickans föräldrar på att få hem kvarlevorna efter sin dotter för att kunna ordna en begravning.

I dag uppger dagstidningen La Opinión de Málaga att Jennas föräldrar för några dagar sedan fick oväntade nyheter från spanska myndigheter. Ett e-postmeddelande informerade föräldrarna om att deras deras dotter skulle begravas i Málaga, en begravning som kostar 2.300 euro.

Enligt tidningen har beskedet från Spanien orsakat som upprördhet hos flickans anhöriga som hade planerat att få hem kvarlevorna efter sin dotter till Finland. Fallet ligger för närvarande vid avdelning 4 på domstolen i Fuengirola som tillsammans med finska konsulatet försöker att lösa situationen.

Jennas kvarlevor hittades den 6 oktober ifjol i en ravin nedanför Mijas samhälle på den spanska Solkusten. Spansk och finsk polis tror att hon mördades mellan den 28 juni och 3 juli efter att ha vägrat att smuggla narkotika mellan Solkusten och Finland.

Annons

Två unga män, 20 och 22 år, samt styvpappan till den yngre, sitter häktade i Finland i väntan på åtal och rättegång.

Detta är inte första gången som nordiska föräldrar inte får hem kvarlevorna av sitt mördade barn på Solkusten för att ordna en begravning. I fem år har hon väntat på att få begrava sin mördade son