Spanska Handelskammaren (Cámara de Comercio) anordnar en specialiserad kurs då det råder stor efterfrågan på yrkesverksamma och experter inom vinsektorn. Det behövs helt enkelt experter med kunskap i vinvärlden som kan arbeta för vingårdar och distributörer i Málaga.

Vinsektorn kollapsade i provinsen Málaga på grund av vinlusen. Nu upplever området en period av expansion. Nya produktionsanläggningar växer upp som svampar ur jorden och försäljningen tar fart.

I dagsläget finns det 45 firmor som ingår i ursprungsmärkningen ”Denominación de Origen” i provinsen Málaga. Ytterligare vinmakare väntas öppna i Ronda och Axarquía de närmaste månaderna skriver dagstidningen Diario SUR vilket gör att Málagaområdet satsar på en växande internationell expansion.

Spanska handelskammaren i Málaga har insett behovet och arrangerar för andra året i rad en kurs under namnet ”Enología y Viticultura”. Ledare för kursen är Cayetano Garijo som till vardags arbetar vid bodegan Antigua Casa de Guardia.

Annons

Kursen är på 500 timmar varav 100 är praktisk övning vid vingårdar i provinsen. Den som söker behöver inte ha en hög akademisk profil. Av de 18 elever som var med vid första kursen var det endast två som tidigare arbetade med vin. Kursen kostar 3.780 euro.