Under dagen har Svenska Magasinet varit i kontakt med en rad lokala och nationella journalister, poliser, samt opositionsborgarrådet Silvia Cabrera de Vreeze (Partido Popular), bland annat känd för sin insats i Marbella Kommuns interimstyrelse efter skandalen där för ett par år sedan.

Stadshus belägrat av både polis och journalister

Summan av dagens samtal och intervjuer på plats vid Estepona Stadshus är att det just nu finns all anledning att ta de rykten som sprids genom media med en nypa salt. ”Rykten talar om allt från 3, till 12 gripna, men det kan lika gärna vara personer som endast kallats för förhör i ärendet”. Polisen har under förmiddagen inte gått ut med annan information än att Borgmästaren i staden, Antonio Barrientos (Partido Socialista – PSOE), gripits misstänkt för mutbrott samt korruption.

Silvia Cabrera de Vreeze säger att det inträffade givetvis inte är bra för Estepona som kommun, men samtidigt kan komma att slå ännu hårdare mot den nya regimen i grannkommunen Marbella, då skandalerna som drabbade staden för ett par år sedan nu åter hamnar i rampljuset.

Annons

Silvia Cabrera de Vreeze bekräftar även för Svenska Magasinet att det Saudiska kungahuset just i dagarna slutförhandlat med Estepona kommun om det palats man tänkt bygga strax öster om staden och att hennes parti fått bekräftelse på att någon form av avtal skrivits under så sent som denna vecka. PSOE har dock valt att inte offentliggöra det avtal som skrivits, vilket PP skulle avkräva kommunledningen under det ordinarie månadsmötet som var planerat till kommande fredag, men som nu inte blir av. Om avtalet fullföljs är nu en fråga som bekymrar henne.

Silvia Cabrera de Vreeze (PP)

Att få det Saudiska kungahuset boende i kommunen är värt mycket och redan spekulationerna om denna etablering har bland annat drivit med sig ett antal storstilade byggprojekt där familjer från arabiska kungadömen satsat åtskilliga miljoner euro på byggnation av totalt 17 lyxvillor.

Med tanke på den rådande arbetssituationen för byggarbetare i Spanien, vore det en katastrof om en ny skandal skulle få det Saudiska kungahuset att dra sig ur.

av Carl Munther