Marbella och Torremolinos har stängt sina tjurfäktningsarenor. I Fuengirola, Motril och Málaga arrangeras tjurfäktningar i sommar och till Fuengirola kommer på lördagen Manuel Manzanares, Manuel ”El Cordobés” Díaz och Francisco ”Paquirri” Rivera.

Det är upplagt för Fiesta nacional och autentisk folkfest när det i tjurfäktningsarenan Plaza de Toros de Fuengirola arrangeras Gran corrida de Toros mixta klockan 20 på lördagen. Evenemanget arrangeras av Vientobravo.

Manuel Díaz, eller ”El Cordobés” tillbringar några semesterdagar i sin sommarbostad i Marbella vilket gör att han finns med vid tjurfäktningar i Fuengirola, Motril och Málaga den närmaste tiden.

Till Diario SUR säger ”El Cordobés” att han finns med vid ett trettiotal corridas under året. Nästa år firar han 25-årsjubileum. Han konstaterar att flera tjurfäktningsarenor har stängt ned på kusten. Det gäller Nueva Andalucia, Marbella och Torremilinos.

Annons

”Costa del Sol har så mycket tradition och jag vill vara med och ta steg för steg så att verksamheten kan vitaliseras. Vi vill ge tjurfäktningar för vår publik och att kusten återfår sin styrka och glans. Jag vill vara med och bidra till att upprätthålla en fest som jag älskar”.

Francisco Rivera har viss anknytning till Fuengirola och tjurfäktningsarenan genom sin farfar Antonio Ordóñez. Tjurfäktning – spanskt kulturarv som berör

Vad händer på plaza de toros?

”Bojkotta inte Spanien – men visa vad du tycker!”