Den slovakiska fotomodellen Mayka Marica Kukucova, 24, som var internationellt efterlyst misstänkt för att ha skjutit en brittisk affärsman till döds i dennes semesterbostad i Estepona överlämnade sig själv till polisen i hemlandet Slovakien under tisdagen.

Kvinnan hade ett förhållande fram till november ifjol med den brittiske affärsmannen Andrew Bush som hittades skjuten till döds med två skott i huvudet natten mot lördagen. En europeisk arresteringsorder var utfärdad på kvinnan som överlämnade sig själv till polisen i födelsestaden Nová Bošáca i Slovakien.

Det bekräftas av nationalpolisens talesman i provinsen Málaga skriver den spanska dagstidningen ABC. Källor nära utredningen säger att kvinnan ska ha överlämnat sig frivilligt efter att ha kört från Estepona till Slovakien på tre dagar.

Enligt ett vittnesmål från den brittiske affärsmannens nya flickvän, 20-åriga Maria Korotaeva, ska den nu gripne Mayka Kukucova setts lämna semesterbostaden i Estepona i lördags natt efter händelsen.

Annons

Nationalpolisen är mycket förtegna kring motivet bakom dödsskjutningen även om vissa uppgifter i lokala medier uppger att det handlar om ett svartsjukedrama. Enligt en domare har ärendet blivit sekretessbelagt.