Bara några dagar efter att den italienska maffiamedlemmen Carlo Leone i klanen Elia gripits i Marbella har ännu en maffiamedlem gripits, i Benalmádena på Costa del Sol. En europeisk arresteringsorder var utfärdad på Lucio Morrone känd under smeknamnet ”Spalluzzella” och medlem i klanen Teste Matte. Mannen var efterlyst på grund av grovt narkotikabrott och samröre med den organiserade brottsligheten.

Guardia Civil lokaliserade Lucio Morrone till Benalmádena där han kunde gripas efter att ha varit på flykt undan den italienska rättvisan. Han greps den 10 april och vid gripandet bar han falska ID-handlingar.

”Spalluzzella” kommer från den spanska stadsdelen i Neapel där han tog över kontrollen av klanen Teste Matte i december 2008 då den tidigare ledaren Paolo Pesce greps i Fuengirola.

Lucio Morrone dömdes till 20 års fängelse för narkotikasmuggling.

Annons

Inrikesdepartementet i Italien har publicerat en lista på 100 personer som är efterlysta.

Flera efterlysta maffiamedlemmar har lokaliserats till Solkusten där de har gripits. Sommaren 2013 greps Massimiliano D’Aria och Domenico Panella medlemmar i klanen Polverino. De greps i en lägenhet i San Pedro Alcántara tillsammans med en spansk advokat efter en fest med droger och prostituerade.