I mars påbörjas byggandet av Spaniens första sju-stjärniga hotell, Bahía Fenicia, i La Herradura i Almuñécar. 250 miljoner euro satsas i projektet som kommer att generera 600 arbetstillfällen.

Det är den danske investeraren och promotorn Niels K. Thygesen som är initiativtagaren i projektet i det lilla samhället La Herradura med bara tre tusen invånare. Thygesen har själv lagt 90 miljoner euro i projektet som sammanlagt kostar 250 miljoner euro.

”Resten av pengarna kommer från andra investerare”, säger Thygesen som inte vill offentliga de övrigas namn eller nationaliteter.

Oavsett om det är en bra tid för att utveckla ett projekt av det här slag i Spanien vars ekonomin praktiskt taget är förlamad så menar den danska investeraren att ”det finns tillräckligt med intresse hos potentiella kunder som de nyrika kineserna som lockas av Spanien”.
”Platsen är dessutom unik, den har ett tropiskt mikroklimat”.

Annons

Bahía Fenicia som blir det andra sju-stjärniga hotellet i Europa får lyx i överflöd. Gästerna har tillgång till helikopter som kan ta dem till Alhambra eller Sierra Nevada på endast tio minuter. Gästerna har tillgång till butler och limousiner.

Hotellet skulle ha börjat att byggas 2011. Nu beräknas byggstarten bli i mars månad och hotellet ska vara i drift i slutet av 2014 eller i början av 2015. Hotellet får 200 rum på 40 kvadratmeter och 500 kvadratmeters lägenheter. De har privat pool och en fantastisk utsikt över havsbukten då rummen ligger på 110-150 meter över havet. Så vad kommer ett hotellrum att kosta. Räkna med 700 euro till 3.200 euro.

Hotellet kommer även att bli ett skyltfönster åt danska företag inom hållbar teknik och förnybar energi. Hotellet erbjuder nämligen en lyxig naturlig upplevelse med miljövänliga och återanvändbara material vilket Danmarks ambassadör Lone Dencker Wisborg berättade i samband med turistmässan FITUR i Madrid.

Företaget Banyan Tree som har anläggningar i Thailand ska driva hotellet. Arkitektföretaget Woods Bagot har ritat anläggningen.