På söndag är det dags för den 28:e upplagan av Día del Residente på plaza de España i Nerja. Det blir mat, musik, dans och uppträdanden. Bland utställarna finns utländska föreningar och klubbar samt utländsk media som har en stor spridning i Axarquía-området.

Klockan 12 startar residentens dag officiellt på plaza de España med tal av borgmästaren Rosa Arrabal och utlänningsavdelningens ansvarige Jorge Bravo. Nerjas musikkår spelar, det blir flamenco, zumbadans, köruppträdande och mycket mer.

Residentens Dag är ett evenemang som utlänningsavdelningen vid Nerja kommun står bakom. Lokala residenta utlänningar och utländska turister på besök har möjlighet att under några trevliga timmar mötas för att se och smaka på varandras kultur.

Det är också en trevlig dag för den spanska befolkningen i Nerja som får lära känna den utländska kolonin.

Annons

Bland utställarna finns Svenska Magasinet som utkommer med elva nummer om året med spridning i Nerja. Även den nordiska föreningen AHN Nerja finns med bland utställarna.

Från Svenska Magasinet närvarar Madeleine Öberg och du kan hämta ditt exemplar av tidningen.

Enligt väderprognosen väntas fint väder på söndag. I händelse av regn och frisk vind kommer evenemanget att flyttas till efterföljande söndag, den 9 april.

Nytt för i år är att residentens dag har en egen webbplats, se nedan; Samtliga utställare och program för dagen hittar du här