Centro Forestal Sueco, CFS, vid Urbanización Rio Verde som startades 1968 av Stiftelsen Centralfonden övergår sista september 2015 till ett brittiskt fastighetsbolag.

CFS är ett kombinerat rehabcenter och konferensanläggning som ligger mellan Marbella och fritidshamnen Puerto Banús. 15 januari 2011 övertogs driften av bolaget CFS Marbella Freys Hotel, Health & Conference, S.L.

Under de senaste åren har anläggningen varit till försäljning. 2006 gjordes den senaste värderingen och anläggningen värderades då till 16 miljoner euro – knappt 150 miljoner kronor.

Nästa år tar ett internationellt verksamt fastighetsbolag över anläggningen.
-Det är ett företag med bas i Storbritannien som investerar och utvecklar fastigheter i Europa och USA, säger Mårten Ericsson, verkställande ledamot i Centralfonden, till Svenska Magasinet.

Annons

Den 13 oktober berättade Svenska Magasinet att det inte fanns någon köpare. Vid tillfället fanns det tre intressenter. Det brittiska bolaget är en av dessa och ett bindande köpavtal är nu påskrivet av båda parter.
-Det som återstår är att styrelsen i Centralfonden ska godkänna detta.

Sista september 2015 övergår anläggningen till den nya ägaren.
-Vi fick betalt så vi blev nöjda, säger Mårten Ericsson.

-Skogsindustrierna har sedan starten haft ett stort intresse i anläggningen. Men under senaste året var det bara tjugo personer från Skogsindustrin som fick rehab på anläggningen som i stället används till andra ändamål. Det är en anledning till att vi önskat sälja.

På CFS Marbella arbetar svensk rehabpersonal, kökspersonal och receptionspersonal. Tillsvidare fortsätter verksamheten tills nya lokaler har hittats.