Ny utrustning har installerats och flera extra guider med utbildning har anställts. 

För fyra månader sedan blev Caminito del Rey den första vandringsleden i Spanien som blivit certifierad som ”hjärtsäker” av den andalusiska sjukvården. Det betyder att det nu finns automatiska externa defibrillatorer installerade och utspridda längs vägen. De är placerade på ett sätt som innebär att 75 procent av besökarna kan defibrilleras inom mindre än 3 minuter om det skulle behövas. Dessutom har 47 guider som är utbildade i akuta situationer anställts.

Säkerhetsprojektet innebär fördubblade personalresurser längs den tre kilometer långa leden. De 47 nyanställda guiderna kommer från företagen Aloratur, Ardalestur, Suntravel och La Garganta. De blir ytterligare ett verktyg för att Caminito del Rey ska kunna erbjuda “de högsta globala säkerhetsstandarderna för sina användare”. De är alla utbildade i riskhantering, protokoll för nödsituationer och första hjälpen. 

Utbildningen hölls på Malagas universitet och leddes av institutionens ordförande för säkerhet och nödsituationer och tekniker från Caminito del Rey under uppsyn av provinsrådet och UTE Caminito del Rey. 

Annons

De nya defibrillatorerna installerades i oktober förra året och finns placerade vid sju viktiga punkter på leden. De sattes ut av den andalusiska räddningstjänsten och är arrangerade så att de kan nås från alla punkter längs Caminito del Rey. 

I början av denna månad inleddes försäljningen av biljetter för säsongen 1 april till 30 september. Det finns möjlighet att köpa guidade turer och enskilt inträde på hemsidan