En 62-årig brittisk man som rapporterades saknad av sin familj i lördags hittades på söndagsmorgonen död vid bergstoppen La Concha strax norr om Marbella. Mannen tros ha gått vilse under bergsvandringen och föll ned i en ravin där han blev hängande i sin ryggsäck för att sedan kvävas till döds. Det skriver Diario SUR.

Den brittiske mannen gav sig ut på en vandring i lördags. Samma dag ska han ha meddelat via Whatsapp till familjen där han bad om hjälp efter att ha gått vilse. Familjemedlemmarna i Storbritannien kontaktade det brittiska konsulatet i Málaga som i sin tur kontaktade nationalpolisen.

På grund av mörkrets inbrott fick sökarbetet avbrytas sent på lördagskvällen. Det återupptogs på söndagsmorgonen då mannen hittades död nere i en ravin i bergmassivet Sierra Blanca.

Guardia Civil fick under helgen utföra två räddningsinsatser i Sierra Blanca. Dels en fransk turist som fick hämtas ned med en helikopter. Två unga kvinnor som vandrade på leden Cascada de la Regía i Tolox kommun gick vilse och fick undsättas.