Flyktingar som försöker ta sig in i den spanska enklaven Melilla i Nordafrika har infört en ny taktik med att kasta brinnande kläder mot gränspolisen. Spaniens inrikesdepartementet beskriver beteendet som en ”krigförande” attityd.

Under gårdagen var det dags igen. Mellan 600 till 800 migranter från områden söder om Sahara försökte storma gränsen till den spanska enklaven Melilla i Nordafrika. Mellan 140 till 150, uppgifterna går isär, lyckades ta sig över det sex meter höga säkerhetsstängslet rapporterar dagstidningen Diario SUR.

150 migranter, i huvudsak män mellan 20 och 30 år, befann sig under sex timmar på stängslet. Nyhetsbyrån Europa Press hänvisar till källor vid Inrikesdepartementet att flyktingarna försöker med flera medel att ta sig in illegalt i Melilla.

En del uppger sig vara skadade när de inte är det. Det handlar om simulerade kroppsskador som gör att sjukvårdspersonal rycker ut för att ta hand om de ”skadade” och för dem till sjukvårdsmottagningar i Melilla.

Annons

Flera migranter tände eld på kläder som de kastade mot gränspolisen. Omkring 12 poliser uppges ha blivit skadade skriver den spanska dagstidningen ABC.

Även flera flyktingar skadades i det tumult som uppstod och de fördes till flyktingförläggningen Centro de Estancia Temporal de Inmigrantes. Här finns i nuläget 1.900 flyktingar vilket är den högsta siffran på 13 år.