En folkfest och vårfest där besökarna byter blommor med varandra. Det ska trubaduren, sångförfattaren, fotografen och den tidigare snusfabrikören Bengt Sändh arrangera på restaurang Las Gemelas (tvillingarna) söndagen den 3 mars klockan 12 till 18.

-Jag drar igång detta för att det är vår. För att det spritter i knoppar, knastrar i fröer och knakar i lökar. Det måste finnas annan mänsklig verksamhet än att sitta på rumpan och sörpla rödvin, säger Bengt Sändh till Svenska Magasinet och fortsätter:

– Medan vi själva blir allt fulare kan vi kompensera detta med att odla sånt som är vackert. Det är framtidsplanering, förhoppningar, livsglädje, fest, samverkan och gemenskap. Jag räknar med flera hundra deltagare.

Det blir ett nytt festligt jippo för svenskarna på Solkusten som Bengt hoppas blir en årligen återkommande folkfest första söndagen i mars varje år. Jippot går ut på att besökarna byter krukväxter med varandra.

Annons

– Du kan exempelvis byta din begonia mot en pelargonia. Vi kan även byta trädgårdsväxter. Vi ger bort, tar emot eller stjäl skott av varandra. Vi byter fröer, knölar och lökar.

Samtidigt serveras söndagsbuffé,smör, ost & sill, plommonspäckad fläskkarré, ett glas öl eller vin ingår, allt för endast 15 euro.