Puerto de Benalmádena blir Andalusiens största fritidshamn. Det blev klart under gårdagen då Benalmádena kommun undertecknade de tekniska detaljerna för administrationen som gör att hamnen blir en av de största i Spanien med totalt 1.700 båtplatser.

Det senaste avtalet som skrevs mellan staten och kommunen är från 1972. Nu förlängs avtalet med 30 år och det innehåller även ett godkännande att hamnen kan byggas ut.

Nu ska projektet utarbetas de närmaste sex månaderna och innan årets slut väntas utbyggnaden av hamnen att inledas. Totalt handlar det om en investering på 68 miljoner euro.

Hamnen kommer att byggas ut mot havet, ytan blir motsvarande 38 fotbollsplaner. Även en torrdock på 26.000 kvadratmeter anläggs, det blir den största i Andalusien. Även entrén till hamnen kommer att byggas om och snyggas upp.

Annons

Som Svenska Magasinet tidigare har uppgett kommer även hamnen puerto de La Bajadilla i Marbella att byggas ut. Det betyder att antalet båtplatser i andalusiska fritidshamnar kommer att öka från 20.200 till 25.000 fram till 2015.