Skolorna är lediga under Semana Santa. En blick i backspegeln visar att skolorna har gjort ett utmärkt arbete med att hålla smittan ute. Inför påsklovet var inte någon skola i provinsen Málaga stängd på grund av covid-19. Totalt för hela landet var endast två skolor stängda.

1.209 offentliga som privata skolor finns det i provinsen Málaga. I fredags inför påsklovet fick endast 15 klasser stanna hemma av totalt 14.270. Det är 0,1 procent.

Om vi granskar siffrorna i hela regionen Andalusien så var 98,4 procent av 7.099 skolor helt fria från smitta. Den 25 mars var det bara 137 klasser som fick stanna hemma av totalt 78.024 klasser i regionen Andalusien.

Under måndagen publicerade Hälsovårdsdepartementet siffror när det gäller läget i Spaniens samtliga skolor. Och aldrig någonsin har smittalen varit så låga som just nu.

Annons

Det ser ut som att läsåret kan avslutas i klassrummen i de flesta av landets 30.000 skolor.

I dagsläget finns det bara två skolor i hela landet som är stängda. För en och en halv månad sedan var 32 skolor stängda. I slutet av januari var siffran som högst med 43 stängda skolor.

Färre än två tusen klasser är stängda vilket kan jämföras med de över 7.000 som var stängda tidigare.