FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon besöker Spanien i samband med att det är 60 år sedan landet blev medlem i FN. Under fredagen kommer Ban Ki-Moon att besöka Kungliga slottet, Granja de San Ildefonso och Segovia.

Det är alltså 60 år sedan Spanien blev medlem i FN. Under besöket i Spanien har Ban Ki-Moon träffat kung Felipe VI, regeringschefen Mariano Rajoy, utrikesministern José Manuel García Margallo i samband med en högtidsstund i det kungliga slottet för att också fira FN:s 70-årsdag.

”Jag ser ett Spanien som arbetar tillsammans och vill göra mer i framtiden. Som arbetar i enhet och med mångfald” sa Ban Ki-Moon när han vid ett tal påminde om principerna bakom Spaniens medlemskap i FN.

Ban Ki-Moon konstaterar också att Spanien är en ”vagga för alla kulturer” och som har etablerat allianser mellan civilisationer för att ta itu med våldsam extremism. Ban Ki-Moon berömde Spanien för deras insatser att motverka att personer reser till andra länder för att kriga och delta i extremistiska rörelser.

Annons

(Foto: © Casa de S.M. el Rey)