Den ryska helikopterpiloten Maksim Kuzminov som flydde till Ukraina i augusti med sin ryska Mi-8-helikopter har hittats avrättad i ett garage i La Vila Joiosa i Alicanteprovinsen.

Händelsen får stor uppmärksamhet i hela världen.

Det var i förra veckan som en man hittades död i ett garage. Tolv skott uppges ha avlossats och det beskrivs som en avrättning.

På måndagen började det cirkulera uppgifter om att den döde var den avhoppade ryske helikopterpiloten Maksim Kuzminov.

Annons

Guardia Civil har inlett en utredning av händelsen som först beskrevs som att Kuzminov hade blivit ett offer i en uppgörelse. Kroppen efter den 33-årige mannen hittades i ett garage klockan 17.40 den 13 februari.

Enligt kommunala källor som nyhetsbyrån Europa Press citerar ska flera kulhylsor ha hittats bredvid den livlösa kroppen. Garaget låg i ett bostadsområde med turistlägenheter i norra La Villa Joisa.

Källor vid Ukarinas underrättelsetjänst bekräftar för nyhetsbyrån UNIAN samt för dagstidningen Kiev Post att det rör sig om den avhoppade Maksim Kuzminov.

Kuzminov som tidigare har mottagit dödshot levde i Spanien med ukrainskt pass och under ett annat namn.

Den lokala dagstidningen La Information, som först rapporterade om mordet, uppger att polisen letar efter två misstänkta gärningsmän som ska ha flytt i en bil. En bil som senare hittades utbränd i en närliggande stad.