Fuengirolas kommunala jämställdhetsombud, Ana Mata, låter idag meddela med stolthet stadens nya satsning på jämställdhet. Under två dagar i juli, närmare 3 och 4 juli, erbjuder kommunen 15 av stadens män möjligheten att för den ynka summan av 6 euros lära sig – att stryka!

”Det är en liten kurs som vänder sig till män så att de lär sig att stryka och att samarbeta med kvinnorna i hushållets olika sysslor. Genom kurser som dessa, har vi förhoppning om att äntligen uppnå en verklig jämställdhet”, säger Ana Mata stolt och fortsätter. ”Många män lägger sig inte i hushållsarbetet överhuvudtaget och med kursen tar vi död på argumentet att de inte kan hjälpa till med vissa sysslor eftersom de inte vet hur man gör eller eftersom ingen har visat dem hur man ska göra”.

Så, känner du en längtan efter att svettas lite till här i sommarhettan, och på så sätt öka stadens jämställdhet så ring 952 58 25 44 och anmäl dig – snarast! Under tiden passar vi kvinnor på att laga maten, sopa golvet, plocka ur diskmaskinen och byta lakanen, andra ämnen som säkert kommer upp på stadens jämställdhetsagenda inom kort.