Kall vår och urusel sommar hittills skapar rusning i Sverige efter solresor. Svenskarna bokar resor som aldrig förr samtidigt som varumärket Costa del Sol bara blir starkare och starkare. Antalet hotellgäster i provinsen Málaga ökade under årets första månader med 31 procent. Och med en dålig sommar i Norden söker sig allt fler nordbor söderut.

Costa del Sol och grannkusten Costa Tropical bjuder på stabilt sommarväder. Här finns också ett socialt liv med tapas-barer, museum, golfbanor, bra stränder och härlig natur som lockar och drar.

Enbart under årets fyra första månader var det 16.279 danskar som tog in på hotell i provinsen Málaga. Det var en ökning med 11,5 procent jämfört med samma period ifjol. När det gäller antalet svenskar som övernattade på hotell så var det 18.391 vilket var en ökning med 8 procent. Det visar siffror från Instituto Nacional de Estadística som dagstidningen ABC hänvisar till.

Den största utländska nationaliteten är britter med 184.247 resenärer som tog in på hotell.

Annons

Enbart under maj månad rese 6,5 miljoner turister till Spanien vilket var en uppgång med 6,8 procent jämfört med maj månad ifjol. Fram till 1 juni hade 22,5 miljoner turister från utlandet valt Spanien varav 3.107.262 valde Andalusien.