Under årets två första månader har stadsbyggnadsnämnden i Marbella godkänt 18 projekt till ett värde av nio miljoner euro. I ”den gyllene triangeln” mellan Marbella, Estepona och Benahavís ökade försäljningen under fjolåret med 22 procent jämfört med året innan. Det visar officiella siffror från Utvecklingsdepartementet Ministerio de Fomento.

Nu kommer siffror som visar att uppgången lär fortsätta under 2014. Det intressanta är att antalet bygglov av lyxbostäder ökar skriver dagstidningen Diario SUR. Totalt 18 bygglov godkändes under januari och februari. Samtliga licenser handlade om bostäder som kostar över 500.000 euro.

Under hela 2013 godkändes 64 bygglov där objekten översteg en halv miljon euro. En siffra som väntas överträffas 2014.

Siffror från arkitektkollegiet i Málaga (Colegio de Arquitectos de Málaga) visar att från 1 januari 2012 till dags datum rör det sig om 119 bostäder med ett pris över 300.000 euro.

Annons

Det är utländskt kapital som ger syre till sektorn skriver tidningen. Britter, nordbor och centraleuropéer är de som i första hand köper en bostad.

Det är sammanslutningen ”Asociación DOM3” där 23 företag ingår som har det största utbudet av lyxbostäder i området Marbella-Benahavís-Estepona.