Lokalregeringen har investerat ytterligare 12 miljoner euro i ett nytt cyberskyddsprojekt i Málaga. 

Regionens centrum för internetsäkerhet, Centro de Ciberseguridad de Andalucía, har delvis varit igång sedan slutet av mars. I nuläget saknar det en datoriserad “hjärna” som innebär att det kan övervaka onlinehot under dygnets alla 24 timmar. Nu har en investering på 12 miljoner euro godkänts vilken kommer att finansiera möjligheten att övervaka alla cyberrisker under hela dagen och natten. 

Regionsrådet Antonio Sanz har sagt att centret ska vara helt klart och kunna öppna fullt ut den 28 november i år. Totalt kommer 60 miljoner euro att investeras i centrumet som kommer att verka som “regionens mittpunkt för att utveckla och främja allting kopplat till internetsäkerhet,” förklarade han.  

“Centrumet för internetsäkerhet kommer att bli det viktigaste i sitt slag för södra Europa”, tillade han. 

Det största kontraktet

Annons

Regionsrådet förklarade också att det största kontraktet för internetsäkerhet redan håller på att arbetas fram i Spanien, med ett totalvärde på 18 miljoner euro. Det innebär att fler än 135 000 datorer som används inom den andalusiska administrationen ska få hyperintelligenta säkerhetsverktyg och antivirusprogram.