Vill du ha ett förhållande som håller ska du inte bosätta dig i Andalusien. Enligt statistiken ligger Andalusien i topp med par som går skiljda vägar.

Var fjärde minut skiljer sig ett par i Spanien. 96.500 par separerade eller skiljde sig mellan den 1 januari och den 30 september ifjol, visar siffror från Instituto de Política Familiar. Andalusien är den region med flest skilsmässor (18.008) medan La Rioja (529) har minst till antalet.

Efter Andalusien har Katalonien (17.310) flest separationer följt av Madrid (13.101). Enligt Instituto de Política Familiar har det skett en avmattning i antalet separationer mycket på grund av den ekonomiska krisen och det minskande antalet äktenskap under de senaste fem åren, skriver La Opinión de Málaga.

Enligt presidenten för Instituto de Política Familiar, Eduardo Hertfelder betecknas situation som ”ansenligt” när man tänker på att befolkningen i Spanien under åren under perioden 2002-2007 ökade med 9,4 procent medan antalet äktenskap sjönk med 3,7 procent. Det var 7.825 färre äktenskap per år under denna period.