Det var en anarkistisk kommandogrupp med namnet ”Comando Insurreccionalista Mateo Morral” som hade placerat den bomb som upptäcktes i katedralen La Almudena i Madrid i förra veckan. Det skriver nyhetsbyrån Europa Press.

Den extrema anarkistgruppen hyllar Mateo Morral som utförde attentatet mot den spanske kungen Alfonso XIII och drottning Victoria Eugenia vid deras bröllopsdag den 31 maj 1906, ett attentat som dödade ett dussintal människor.

Under den andra republiken i Spanien hyllades Mateo Morral som fick en gata uppkallad efter sig i Madrid. General Franco bytte sedan namn på gatan som återfick sitt ursprungliga namn calle Mayor.

Gruppen har tagit på sig ansvaret för att ha placerat den bomb som hittades i katedralen Almudena i Madrid. På ett socialt nätverk skriver gruppen ett meddelande som den spanska nationalpolisen har bekräftat att gruppen ligger bakom.

Annons

Gruppens mål är att störta Bourbon-monarkin i Spanien.
”Vi ska stoppa monarkins våld och förtryck med revolutionärt våld. Vi uppmanar till krig utan gränser med all vår fantasi och energi för att få slut på denna ruttna värld. Leve anarkin!” skriver Comando Insurreccionalista Mateo Morral.