Ett 50-tal anarkister angrep bilen som Spaniens skatteminister Cristóbal Montoro färdades i med flaskor, stenar och sparkar under onsdagen. Ministern besökte Vilanova i la Geltrú (Barcelona). I skrivande stund har en person gripits och fem andra identifierats.

Partido Populars kandidat i Katalonien, Alicia Sánchez-Camacho, riktade skarp kritik mot poliskårens agerande i samband med en intervju i radiostationen Cope på torsdagsmorgonen. Hon menar att det katalanska poliskåren Mossos d’Esquadra ”uppträdde passivt” under gårdagen angrepp.

Före händelsen uppkom det flera incidenter med förolämpningar och rop. Alicia Sánchez-Camacho är kritisk till polisens agerande att inte få stopp på anarkisternas blockering av gatan där ministerns bil körde.

Anarkisterna blockerade färdvägen varpå ministerbilen fick ta en annan väg över ett torg. De våldsamma demonstranterna bar bland annat anarkistiska flaggor, självständighetssymboler för Katalonien och symboler för fångna ETA-medlemmar. Även medlemmar för plattformen PAH (Plataforma de Afectados por la Hipoteca) deltog.

Annons

(Foto: Telecinco)