Det rapporteras om allt fler fall i Spanien där kvinnor blivit stuckna med nålar på diskotek, barer eller nattklubbar. På Solkusten finns det i skrivande stund ett bekräftat fall av ”nålattack” även om det finns misstankar om flera. Samma sak gäller Costa Blanca och Mallorca som rapporterar om flera misstänkta fall.

Sjukvårdsmyndigheter i Andalusien undersöker i nuläget sju misstänkta fall, skriver dagstidningen ABC.

De flesta av offren som blir drogade har alkohol i blodet. Berusade är mer sårbara och drogens påverkan förstärks.

Nationalpolisen i Málaga utreder i dagsläget ett fall.

Talespersonen för sammanslutningen, Málaga de Noche, Juan Rambla, säger till Diario SUR att diskoteken har aktiverat ett protokoll i händelse av ”nålattacker” eller ”pinchazos”, på spanska.

Minst en anställd på serveringsstället ska stanna hos det eventuella offret tills polisen kommer för att skydda personen från eventuella konsekvenser av ”nålsticket”.

I Katalonien diskuteras det att besökare ska kontrolleras innan de släpps in.

På Solkusten finns en bekräftad händelse den 8 juli. En 22-årig kvinnlig turist lämnade ett diskotek tillsammans med en ung utlänning som hon träffat samma dag. De tillbringade natten tillsammans.

Dagen efter vaknade kvinnan och hade yrsel. På sin kropp upptäckte hon två nålstick. En polisutredning är inledd och mannen har inte lyckats identifieras.

Hittills har polisen bekräftade fall i Baskien, Katalonien, Madrid, Barcelona, ​​​​Andalusien, Navarra, Kanarieöarna och Balearerna. Det finns inga bevis för att sexuella övergrepp eller rån förekommit.

På flera platser i Europa har det under sommaren rapporterats unga kvinnor som plötsligt känt sig illamående, yra och fått skarpa smärtor när de varit ute på krogen. Senare har de upptäckt att de haft ett nålstick någonstans på kroppen: en röd liten prick med ett blåmärke runt.

Både poliser och medier har spekulerat kring huruvida nålsticken skulle vara försök till att droga människor, för att sedan försöka våldta dem. Men endast ett fåtal personer har testats positivt för ”våldtäktsdrogen” GHB i anslutning till nålsticket.