Efter sex säsonger i Málaga och 15 år på Solkusten väntar Örebro SK för den 20-årige målvakten Dani Strindholm. Han flyttade från Stockholm till Solkusten vid sex års ålder och har sedan dess följt blåvita Málaga och även representerat klubben.

De två senaste säsongerna har Dani Strindholm varit reservmålvakt i A-laget. Att lämna Málaga efter uppväxten på Solkusten beskriver han som ett av de svåraste besluten i livet.

– Det är ett av de svåraste besluten jag har tagit. Att lämna familj, flickvän, vänner och klubben som jag älskar och som har gett mig allt. Jag har varit en Malaguista sedan jag var liten. Jag fortsätter att följa laget var jag än är, säger Dani Strindholm till Diario SUR.

Strindholm hade kontrakt med Málaga. Alla parter är överens och Málaga släpper svensken gratis. Vid en försäljning till tredje klubb får Málaga 20 procent.

Dani Strindholm har vid flera tillfällen ingått i Sveriges U-21-landslagstrupp.

– Daniel är en lovande spelare i en spännande ålder som har erfarenhet från de svenska landslagen. Han är en fysisk målvakt med bra spelförståelse och är skicklig i närspelet. Vi ser fram emot att se honom i ÖSK-tröjan, säger ÖSK:s huvudtränare Axel Kjäll i ett pressmeddelande.