Den som är allergisk eller intolerant mot mjölk bör undvika Dulcesols kakaofyllda rullar.

Den spanska myndigheten för matsäkerhet och näring (AESAN) har utfärdat en varning till alla med mjölkallergi eller mjölkintolerans. De berättar att varningstexten saknas på förpackningen av flera av Dulcesols kakaofyllda rullar. 

AESAN rekommenderar att alla med allergi eller intolerans för mjölk avstår från att äta denna produkt om de redan har köpt den. Rekommendationen kommer efter att saknaden av varningstext rapporterats till AESAN från hälsomyndigheten i Valencia. Det var företaget som producerar produkten som själva upptäckte misstaget under sin egen kvalitetskontroll. De rapporterade direkt till myndigheten i enlighet med de lagar som finns för att skydda befolkningen.  

Produkten i fråga är: kakaofylla rullar från Dulcesol som har sålts i trepack. Batchnumren är 04G, 11G, 21G, 01H, 12H, 25H och 31H. De har alla olika utgångsdatum och produktens vikt är 141 gram. 

Annons

Enligt den tillgängliga informationen har varorna levererats till Andalusien, Kanarieöarna, Katalonien, Baskien, Extremadura, Galicien och Murcia. Det kan inte uteslutas att de har hamnat på hyllorna i andra regioner också.